Teren sau casă cu teren?

Dacă v-ați hotărât să vă achiziționați o locuință, dar ați ajuns la concluzia că un apartament este prea scump și vreți o casă la curte, veți avea următoarea dilemă: să vă cumpărați o casă veche cu teren sau un teren intravilan fără construcții pe el …

Sfatul meu ar fi acela de a cumpăra un teren viran sau chiar și un teren care are o construcție demolabilă dar racordată la utilități.

Înainte de a încheia tranzacția este absolut necesar să vă interesați la primărie despre condițiile în care se pot obține autorizațiile de demolare / renovare / construire.

Cel mai important lucru de care trebuie să-l știți după încheierea tranzacției este acela că este mult mai ieftin și mai bine să curățați terenul și să porniți o construcție nouă, de la fundație, decât să renovați o construcție deja existentă.

Desigur că există și excepții, locuințe vechi, cu un aspect arhitectonic deosebit și fără prea mari probleme de structură, pe care merită a fi renovate. De cele mai multe ori chiar și tâmplăria ferestrelor vechi de lemn merită a fi restaurate în astfel de case, obținând astfel o locuință cu aspect deosebit, dar cu confort modern și ușor de încălzit.

Marele avantaj al unei case nou construite este acela de a o putea face după gustul și nevoile dumneavoastră, iar odată finalizată, construcția vă va oferi mai mult decât adăpost și confort, vă va da și satisfacția unui lucru bine făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *