De ce sunt prea scumpe apartamentele

Părerea mea este că prețul apartamentelor este mult supra-evaluat. Să dai peste 65.000€ pentru un apartament de 2 camere care nu are mai mult de 60 mp este o idee destul de proastă, mai ales atunci când dispui de banii respectivi și nu ești presat de timp.

Ce poți face cu 65.000€?

proiect-casa-mansarda-parter
Captură Imagine de pe site-ul www.uberhause.ro

În primul rând ar trebui să cauți un petic de teren intravilan cu suprafața cuprinsă între 250 și 500 mp pe care să dai până în 15.000€. Știu că e greu, dar vă asigur că se găsește …

Cauți apoi un proiect de casă care să îți placă. Pentru o casă de 100 mp cu un singur nivel nu ar trebui să dai mai mult de 1.700€, iar în acești bani ar trebui să fie inclus și sprijinul pentru obținerea autorizației de construcție.

Deja ai pierdut câteva luni pentru a-ți găsi terenul și pentru a obține autorizația de construcție, dar mai ai 48.300€ în buzunar și a venit timpul să te apuci de construcția propriu-zisă.

Nu ar trebui să dai mai mult de 30.000€ pentru a aduce casa în stadiul de a fi locuibilă, mai ales dacă nu te lași păcălit de mici meseriași care-ți toacă banii pentru a face treabă „în dorul Lelii”.

Sfatul meu ar fi să închei un contract cu o firmă de construcții sau să apelezi la un consultant care să te ajute să-ți ridici casa în regie proprie.

În primul caz știi de la început un termen de finalizare și niște costuri, în cel de al doilea ieși mai ieftin cu aproximativ 30%.

După aproximativ 2 ani mai rămâi cu cel puțin 15.000€ în buzunar pentru a da o mare „petrecere de Casă nouă” și vei fi fericitul posesor al unei case mai spațioasă decât un apartament, cu grătar în curte și, eventual, un garaj.

Concluzia firească ar fi aceea că prețurile sunt exagerate, mai ales în cazul apartamentelor din blocurile vechi, cărora începuseră să le zboare balcoanele la fiecare vânticel mai puternic.

Multe dintre aceste blocuri vechi arată acum „ca noi” deoarece au fost învelite repede cu polistiren, dar structura lor de rezistență a rămas destul de îmbătrânită. Eu nu aș da nici 300€/mp locuibil pentru a cumpăra un astfel de locuință!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *