Cum poți obține un preț bun pentru închirierea unui apartament?

Mulți dintre proprietarii care vor să-și închirieze pentru prima dată apartamentul ar vrea să obțină o sumă cât mai mare, cât mai apropiată de suma maximă pe care a auzit el că a obținut-o vecinul pe un apartament asemănător.

Puțini conștientizează, însă, că trebuie să depună și ei un mic efort pentru a putea aspira să poată obține o chirie frumușică.

Viitorii chiriași trebuie să fie plăcut impresionați de aspectul apartamentului și de dotările acestuia pentru a nu strâmba din nas atunci când află care este chiria.

În primul rând nu este suficient ca apartamentul să fie frumos zugrăvit, trebuie să se simtă miros proaspăt, care să te facă să te simți ca acasă. Este indicat să apelați la niște zugravi profesioniști pentru a face cel puțin o igienizare a acestuia, dacă nu este cazul unei renovări complete.

În al doilea rând trebuie ca apartamentul să fie mobilat complet și cât mai modern. Mobila nu trebuie să fie neapărat scumpă, dar trebuie să fie funcțională și destul de rezistentă.

Chiar dacă am lăsat utilările pe ultimul loc, au și ele importanța lor în ceea ce privește felul în care raportează chiriașul prețul cerut. Trebuie să existe o mașină de gătit, un cuptor, un frigider, un televizor, boiler sau centrală termică, iar instalațiile sanitare și electrice trebuie să fie perfect funcționale.

Eu nu pot să-i înțeleg pe aceia care în pragul anului 2020 așează la loc de cinste în sufrageria apartamentului pe care vor să-l ofere spre închiriat un televizor cu tub de 40 kg și mai și trec la utilități televizorul. Un astfel de aparat, în zilele noastre, nu face altceva decât să ocupe inutil spațiu și să crească valoarea facturii pentru energia electrică consumată, mai ales că televizoarele led sunt destul de ieftine.

Concluzia ar fi că prețul cu care poate fi închiriat un apartament nu este dat numai de așezarea acestuia ci și de alte beneficii pe care ar trebui să le ofere: confort, siguranță, intimitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *